Οι συνταξιούχοι συντονίζονται ενόψει των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων « Συνεργαζόμενοι Σύλλογοι Συνταξιούχων

17/11/2015

Οι συνταξιούχοι συντονίζονται ενόψει των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων

απο admin — σχολιάστε

Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, περιφερειακή σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (Σ.Ε.Α.) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπρόσωποι των Ομοσπονδιών συνταξιουχικών οργανώσεων του ΙΚΑ, του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ.

Την ενημέρωση για τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τις προετοιμασίες αντίδρασης των συνταξιούχων σ’ αυτά, παρουσίασε το μέλος της ΣΕΑ και Γραμματέας της Πανςλλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, συνάδελφος Παναγιώτης  Πάλμος.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της περιφέρειας Στερεάς που τοποθετήθηκαν ομόφωνα στηρίζοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα που προτείνει η ΣΕΑ.

Κοινή θέση όλων ήταν η συμμετοχή των τοπικών συνταξιουχικών οργανώσεων με συγκεντρώσεις στις έδρες των νομών και με κοινό πλαίσιο που συνοψίζεται στο παρακάτω κάλεσμα προς τους συνταξιούσχους αλλά και στους εργαζόμενους/άνεργους.
IMG_20151116_111514

 

IMG_20151116_111541

 

«Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στην Βουλή το νέο πακέτο με τα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου επαχθέστατου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με τα κόμματα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.  Αυτή είναι η απαίτηση της Ε.Ε και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την μείωση της αξίας της Εργατικής δύναμης και των συντάξεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ρίχνοντας τους συνταξιούχους στον καιάδα.

Τα νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν την ζωή μας, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματά όλου του λαού. Τους σημερινούς συνταξιούχους θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια, πετσοκόβοντας σε ότι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες και επικουρικές, θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.

Τα παιδιά και τα εγγόνια μας βιώνουν ήδη ένα καθεστώς χωρίς ασφαλιστικά εργασιακά-δικαιώματα, με φτώχεια και ανεργία, εμποδίζονται να κάνουν δικές τους οικογένειες και τα προορίζουν να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα για μια «σύνταξη» προνοιακού χαρακτήρα, όσοι μπορέσουν να φτάσουν σ’ αυτή.

Η ενοποίηση των ταμείων θα γίνει μοχλός προώθησης δυσμενέστερων προϋποθέσεων για τους συνταξιούχους, θα χειροτερέψει την έτσι κι αλλιώς τραγική οικονομική κατάστασή τους.

Στο χώρο της υγείας η κατάσταση παίρνει δραματικές διαστάσεις, ο δημόσιος τομέας που απέμεινε διαλύεται, γιατροί νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχουν, τα νοσοκομεία καταρρέουν, το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό ελαχιστοποιείται οι υπόλοιπες δομές παροχής υπηρεσιών σωματικής και ψυχικής περίθαλψης εγκαταλείπονται, η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνεται συνεχώς, τα βάρη φορτώνονται όλο και περισσότερο στους ασφαλισμένους, ενώ το ιδιωτικό κεφάλαιο ακονίζει τα νύχια του για να κερδοσκοπήσει από την μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού και υγειονομικού συστήματος.

Η φορολογία μας έχει τσακίσει, είτε έχουμε είτε όχι οικονομικές δυνατότητες, οι τράπεζες, το κράτος και οι επενδυτικοί γύπες θα μας αρπάξουν τα σπίτια.

Κανένας μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο, κανένας μας δεν θα τους ανεχτεί άλλο.

Εδώ και τώρα Αγώνας. Για να τους σταματήσουμε. Με ένα ενιαίο Μέτωπο, σε κοινό Αγώνα εμείς και τα παιδιά μας, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, νεολαίοι.

Είμαστε σε δράση και ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις με την κατάθεση του νομοσχεδίου με αντιασφαλιστικά – αντισυνταξιοδοτικά μέτρα στην Βουλή.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ
  •  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ  ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 
© 2022 Συνεργαζόμενοι Σύλλογοι Συνταξιούχων All rights reserved