Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Νέοι, νέες, άνδρες και γυναίκες

Εκ μέρους των συνεργαζόμενων σωματείων Συνταξιούχων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, χαιρετίζουμε όλους εσάς που προτιμήσατε να τιμήσετε την Εργατική Πρωτομαγιά με αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε κάθε χωριό και πόλη. Όπως και όσους δεν μπόρεσαν να παραβρίσκονται σ’ αυτές παρά την θέλησή τους.

Όλους αυτούς που βλέπουν την Πρωτομαγιά, όχι σαν ευκαιρία να κόψουν λουλούδια στην εξοχή αλλά, σαν την δική τους μέρα τιμής στους αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Όλους αυτούς που με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τιμούν τους νεκρούς και κυνηγημένους που κέρδισαν όλα αυτά τα εργατικά δικαιώματα, οκτάωρο, ασφάλιση, περίθαλψη.

Δικαιώματα, που μέσα από συνοπτικές διαδικασίες, καταργούν οι κυβερνήσεις όλων των χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», δηλαδή της αύξησης των κερδών, κάποιων λίγων πολυεθνικών ομίλων.

Χαιρετίζουμε όλους εσάς που συγκεντρωθήκατε στις όμορφες Πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις.

Όμορφες γιατί, τα γελαστά και αποφασιστικά σας πρόσωπα και συνθήματα εκπέμπουν τα πιο όμορφα μηνύματα σ’ όλη την οικουμένη :

  • Ταξική Ενότητα
  • Ταξική Αλληλεγγύη
  • Αγωνιστικότητα

Εσείς όλοι, χωρίς διαχωρισμούς σε ιδιωτικούς και δημόσιους, υπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους, άνεργους και εργαζόμενους, δίνετε την ταξική απάντηση σ’ αυτούς που θέλουν να μας διαιρούν για να καταφέρνουν πιο εύκολα τους στόχους τους.

Κι η απάντηση αυτή έχει όνομα : Ταξική Ενότητα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε, όχι μόνο να σώσουμε ό,τι κατακτήθηκε μέχρι σήμερα αλλά και, να φέρουμε πιο κοντά την μέρα που όλοι μας θα χαιρόμαστε τον πλούτο που δημιουργούμε με την δουλειά μας.

Στον αγώνα αυτόν, που είναι μακρύς και σκληρός, που έχει μάχες άλλοτε νικηφόρες και άλλοτε χαμένες, κανένας δεν μπορεί να σταθεί μόνος του αλλά και κανένα δεν αφήνουμε μόνο του.

Στηρίζουμε τις μάχες, όχι μόνο του κλάδου μας αλλά και όλων των συναδέλφων οποιουδήποτε κλάδου. Και στις δύσκολες στιγμές βρισκόμαστε στο πλάι όσων, ο αντίπαλος χτυπάει, είτε με απολύσεις είτε με μειώσεις είτε με εκφοβισμό και τρομοκρατία.

Γιατί αυτή είναι αλληλεγγύη. Και έχει όνομα : Ταξική Αλληλεγγύη.

Όχι ελεημοσύνη που συνηθίζουν οι διάφοροι «πονόψυχοι» για να κρύψουν το απάνθρωπο πρόσωπο του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ελεημοσύνη δεν ζητήσαμε ποτέ κι από κανένα. Τα δικαιώματά μας μόνο ζητάμε κι αυτά είναι το εξής ένα : Να μην μας κλέβουν τον ιδρώτα μας.

Τι νόημα όμως θα είχαν και η Ταξική Ενότητα και η Ταξική Αλληλεγγύη, αν δεν υπήρχε αγωνιστικότητα ;

Στα λόγια, άπειροι έιναι αυτοί που ξεσπαθώνουν κατά της αδικίας και της εκμετάλλευσης.

Πρόθυμοι να αναλάβουν την διαχείριση των δικαιωμάτων μας, είναι χιλιάδες. Συχνά ακούμε το επιχείρημά τους «Δεν χρειάζονται αγώνες. Αυτό που χρειάζεται είναι μια φιλολαϊκή κυβέρνηση. Δώστε μας την εξουσία και θα φροντίσουμε εμείς για σας».

Πόσο ψεύτικα και μεγάλα λόγια !

Πώς μπορεί μια κυβέρνηση, όσο και να το θέλει, να ασκήσει φιλολαική πολιτική όταν πρέπει να ασκεί πολιτική που έχει προκαθοριστεί από την Ευρωπαική Ένωση ;

Όταν όλα τα λεγόμενα «κόμματα εξουσίας» και οι ουρές τους, βάζουν πάνω-πάνω τους κανόνες του Μάαστριχτ και του Ευρώ ; της Ευρωπαικής Ένωσης ;

Δεν λένε ψέμματα όταν ξέρουν πώς αυτοί οι κανόνες έχουν σαν μοναδικό στόχο την αύξηση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρήσεων ;

Από πού θα προκύψουν αυτά τα κέρδη, αν δεν τα κλέψουν απ’ την τσέπη μας ;

Αν ήταν μόνο θέμα κυβερνήσεων, τότε δεν θάχε βρεθεί μέσα στους αιώνες μια τέτοια κυβέρνηση που θάχε και τον λύκο χορτάτο και την πίτα ακέρια ; Που θάκανε και το κεφάλαιο και τους εργαζόμενους ευτυχισμένους ;

Λένε συνειδητά ψέμματα !

Ποτέ το κεφάλαιο δεν θα θυσιάσει τα κέρδη του για τα ωραία μάτια μιας κυβέρνησης.

Μόνο όταν νικηθεί απ’ τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό χρειάζεται αγωνιστικότητα.

Χρειάζεται Ταξική Αλληλεγγύη

Χρειάζεται Ταξική Ενότητα

Ζήτω η Παγκόσμια Εργατική Πρωτομαγιά

Από admin