Συμμετοχή των συνταξιούχων στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά « Συνεργαζόμενοι Σύλλογοι Συνταξιούχων

12/11/2015

Συμμετοχή των συνταξιούχων στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά

απο admin — σχολιάστε

Με πρωτοφανή συμμετοχή εργαζόμενων/άνεργων, συνταξιούχων, ανδρών/γυναικών αλλά και μαθητών, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς η προγραμματισμένη απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών μέτρων που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση γιατί το ασφαλιστικό είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, στην κυριολεξία, για μας αλλά και για τις οικογένειές μας.
Μας έχουν βάλει στο στόχαστρο σαν εύκολο στόχο. Ακούγαμε από την ΝΔ/ΠΑΣΟΚ ότι τάχα «δουλεύουν 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι για να ταίζουν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους» λες και τα λεφτά των ταμείων μας δεν τα έχουμε πληρώσει τόσες δεκαετίες αλλά μας τα χαρίζει η κυβέρνηση από την δουλειά των εργαζόμενων !
Και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή που προεκλογικά έσκουζε σαν αγριεμένη γάτα τάχα για τις περικοπές στις συντάξεις μας και που υποσχόταν επαναφορά στα επίπεδα του 2009 και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, μόλις πήρε την κυβέρνηση άλλαξε το τροπάριο και αντί γι’ αυτά που υποσχόταν αφαιρεί ακόμα περισσότερα απ’ τις πετσοκομένες μας συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Και συνεχίζουν την εξαπάτηση των προηγούμενων ότι οι συνταξιούχοι ζουν σε βάρος των εργαζόμενων. Τους βολεύει να καλλιεργούν αντιπαλότητα ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες ώστε να περνούν ευκολότερα τα μέτρα τους. Ο κοινωνικός αυτοματισμός που τον πρωτοεφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, τώρα σε «αριστερό» περιτύλιγμα.
Μας παραμυθιάζουν με τα «ισοδύναμα» για να σπέρνουν ψευδαισθήσεις και αδράνεια για να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.
Δεν θα τους αφήσουμε όμως ήσυχους. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους, εμπόδιο στις αντιλαϊκές τους επιδιώξεις.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την συγκέντρωση και το συλλαλητήριο που ακολούθησε, εδώ

© 2022 Συνεργαζόμενοι Σύλλογοι Συνταξιούχων All rights reserved